tirsdag 6. desember 2011

Nydelig frokost!

Se hva min kjære datter serverte til frokost en søndag for et par uker siden!


Her er oppskriften på Egg Florentine:

Ingredienser

  • 4 stk egg
  • 500 g frisk spinat
  • 1 pose hollandaisesaus
  • 100 g reker

Slik gjør du

1. Hent eggene rett fra kjøleskap. Til posjering skal det være kalde egg. Kok opp vann og litt salt i en stor kjele.

2. Knekk eggene forsiktig i det varme vannet. Ikke legg flere enn 2 egg i kjelen samtidig. Posjer eggene i lett sydende vann i ca. 5 minutter. Eggene er ferdige når hviten er stivnet, men plommen fremdeles myk. Ta opp eggene med hullsleiv og legg dem raskt i kaldt vann.

3. Lag hollandaisesaus som anvist på posen.

4. Skyll spinat og damp den raskt over høy varme under lokk (ikke tilsett vann) i 1-2 minutter. Fordel varm spinat på tallerkener, legg på posjerte egg, hell over sausen og pynt med reker.

Server toast til.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar