søndag 10. juli 2011

En gammel butikkvekt

Husker dere dette bildet?


Jeg viste jo bare ett lite detaljbildet av denne flotte vekta fordi jeg hadde ikke funnet ut hvor jeg skulle plassere den ennå. Den er faktisk ganske så stor - så den havnet oppe på toppen av kjøkkeninnredninga. Jeg har jo ikke tenkt å bruke den, bare ha den til pynt, så da fungerer det greit å ha den der.


Hvis dere legger merke til det lille grønne merke oppe til høyre på vekta - så står det at den er godkjent av justervesenet i 1992!På den andre siden av kjøkkeninnredninga har også en stor "pynte" gjenstand fått plassen sin.


Hadde jeg hatt et "vanlig" hus så ville jeg jo selvsagt ha bygd kjøkkeninnredningen helt opp til taket - men det er ikke mulig på vårt kjøkken... Her er det 2 m til taket ute ved ytterveggen - og 3,5 m til taket i midten av rommet.

2 kommentarer:

  1. Kjempefin! Den var virkelig stilig og original! Lekre feriebilder + kos dere i Toscana. Vi har planer om å feriere der neste år sammen med et vennepar. :-)

    SvarSlett
  2. Skålarmen står feil vei, snu den på kroken slik at armene henger inn mot søylen, så skal du se den blir bra og veier nok presist +/- et gram eller to dersom du justerer den med balasenringskulen. Den er balansert når toppen av messigplaten er i flukt med toppen av støpejernet ( altså på vektarmen i messing på motsatt side av opphenget) når vektskålen er tom og vekten står i vater. Og få det Viig og Vraalsen-klenodiet ned fra skapet, det fortjener en bedre plass : ) Jakob

    SvarSlett