lørdag 31. mars 2012

Nytt leketøy...

Jeg har en stund tenkt på å skaffe meg en Makro linse. På jobb har vi en veldig aktiv amatørfotograf, og for et par dager siden så spurte jeg han om noen tips vedr en makro linse. Han var så snill at han tilbød meg å låne hans for å teste litt!

Skjønner at her må det trening til - men det er kjempemorsomt! Her er mine første forsøk (og ja - jeg har vært alt for utålmodig slik at jeg har ikke brukt stativ - bare knipset ivei...)



Jeg tror at det blir mange slike "ned på magen ute i naturen" bilder


Til og med kjettingen på traktoren ble fotografert...


 Og dette er tatt i motoren på en gammel traktor!

søndag 25. mars 2012

Hagemøblene er på plass igjen

Etter noken fantastisk helg her på østlandet, så har vi funnet frem hagemøblene fra låven...





lørdag 24. mars 2012

Gult er kult :-)

Bare en uke igjen til påskeferie! Så nå er det påskegule blomster som gjelder...



torsdag 22. mars 2012

Et gammelt fotoapparat

Jeg kommer stadig på gamle "skatter" som jeg har på lager... Her er en av dem:


Fotoapparatet er et Brownie SIX-20 model D, og det er fortsatt film i det som ikke er fremkalt!

søndag 18. mars 2012

En fantastisk helg!

I går var jeg på fest på Telenor arena med 6000 kollegaer! Et flott arrangement med artister som Veronica Maggio, Madcon og Europe. Fantastisk for en dame som var ung på 80 tallet :-) Litt hes i dag - men ellers bra...

Så i dag har jeg tilbrakt store deler av dagen i gyngestolen på verandaen. Deilig å kose seg i solen i det nydelige været!


Som der kan se så har jeg vært en tur på KID og kjøpt meg et par Buddha figurer til. Tenkte at disse kunne passe bra ute på verandaen eller ute i hagen ett sted. De har foreløpig fått plass på verandaen.


lørdag 17. mars 2012

Kjøkkenet på hytta

På hytta er det for det meste farger fra 90 tallet fortsatt. Vi bodde i utlandet på starten av 2000 tallet og så overtok vi gården her i 2004, så det har ikke vært hverken tid eller krefter til å gjøre så mye der. Jeg er fortsatt glad i fargene - men det er jo litt mye med okergul stue, grønn gang og rødt kjøkken...

Men her er noen detaljer fra kjøkkenet:


Som vanlig for oss så er det meste av pynten minner fra reiser, og gamle "arvesaker" som sølvskjeer og gaffler i hylla.




Til og med denne duken er kjøpt på reise. Den er faktisk håndtrykket. Men som dere kan se så trengs det nok å oppdatere stilen her litt. Det er vel ikke helt inn med denne typen sittebenk på kjøkkenet lengre er jeg redd for :-) Og jeg må vel innrømme at bordet er syrelutet furu...

søndag 11. mars 2012

Vaskerom

Et rom jeg ikke har skrevet om før er vaskerommet vårt. Det fungerer også som baderom. Vi har klart å få plass til mye på liten plass...


I gulvene i hele første etasje og i kjelleren har vi vannbåren gulvvarme. Håndkletørkeren på vaskerommer er også koblet til dette. Ole Brum har også plassen sin her på vaskerommet. 


Vasken er en porselenskjøkkenvask fra Ikea. De andre møbler er også fra Ikea.


Et lite tips er å bruke slike "skuffer" fra Ikea. De brukes normalt til å sette avfallssorteringsbøtter i. Veldig kjekt å kunne dra ut skuffen og lettere få tak i vaksemiddel som står lengst inne i skapet.


En annen kjekk ting her er "vannalarmen". Det har vi i alle rom med vann i. Dersom det kommer vann på gulvet så vil vannet bli slått av i hele huset. 

torsdag 8. mars 2012

For en jobb...

Jeg har vært så heldig at jeg har vært på flere 5 stjerners hoteller i Forente Arabiske Emirater. Jeg må nok innrømme at jeg har tatt med meg noe fra hotellene der... Ikke så mye - men litt :-) På toalettene der er det vanlig at det ligger kluter til å tørke seg på istdenfor det vanlige tørkepapiret. Mye penere - særlig når de er "pakket" som dette:


Her ligger de trygt i vinduskarmen på vaskerommet vårt

onsdag 7. mars 2012

Litt skakk og skjev :-)

Og hvor mange spiker er det brukt her tro...


Denne krakken fant vi på låven. Jeg synes at den er så skakk og skjev at den er sjarmerende. Litt forkjellige farger har den også. Den lyse grønne på toppen er veldig fin - og så er det litt rødt og litt blått. Når jeg ser på slike møbler så skulle jeg gjerne vite hva er historien bak. Hvorfor ble det slik?
 Men den er nå søt da!



Ute på verandaen har vi to gyngestoler. Jeg bruker denne som "fot-hvile-krakk".

tirsdag 6. mars 2012

En jobbekveld...

Jeg jobber som datakonsulent og i kveld så oppgraderer jeg et system for en kunde (mens egentlig ville jeg helst vært på klubbkveld...). Men man skjønner jo at man er en litt annerledes datakonsulent når strikker et påske egg og blogger litt mens man venter på oppgraderingen :-)




I dag ble det et egg med en utedo :-) Det ferdig resultatet. Fortsatt litt skakt og skjevt dessverre...

Nå har det blitt 3 strikkede påske egg

mandag 5. mars 2012

Hjerteformet

Mandagsutfordring hos Alt som er Vakkert er Hjerteformet. Her er mitt bidrag:


En enkel krans på en gammel smidd spiker ved inngangsdøra til stua vår

Fint håndtverk

En liten detalj fra ett av våre trau.


Liker godt det lille mønsteret på "håndtakene". Trekulen oppe i trauet er fra Indiska.

søndag 4. mars 2012

Dører

Av en eller annen grunn så har jeg i mange år tatt bilder av gamle dører. Her er noen eksempler på dører jeg tok bilder av i Toscana sist sommer.





Og her er et lite "slideshow" som jeg har satt sammen av bilder jeg har lastet ned fra nettet:


En flott start på dagen

Det første jeg måtte gjøre når jeg sto opp i dag var å gå ut og ta bilder... Her er grunnen:



lørdag 3. mars 2012

Påske egg

Har brukt et par timer nå på lørdagsmorgen til å strikke mitt første påske egg.


Ikke helt perfekt i fasongen, men øvelse gjør sikkert mester... Oppskriften er fra boken Påske hele året av Arne & Carlos. Perfekt med slike håndarbeidsprosjekter som til og med jeg har en sjangs til å fullføre :-)

fredag 2. mars 2012

Here I am - this is me

Utfordring fra NIB i mars er å vise hvem jeg er! Et personlig interiør som beskriver meg. Dette er mitt forsøk på å vise hvem jeg er :-)

Her koser jeg meg! Gode bløte sofaer, tente stearinlys, egendesignet bord og periske tepper i vår laftede stue.

 
Rødt er fargen min. Blir brukt som farge overalt i huset og interiøret.


For å trives så må jeg ha bøker. Mange bøker! Bokhyllen er også egendesignet og laget av en lokal møbelsnekker.


Det er viktig å ta seg tid til å slappe av litt av og til. Vi har til og med lagd vårt et eget ord. Jeg skal bare skuve litt :-)


Så dette er et glimt av meg. Jeg liker ekte, solide møbler og interiør. En miks av nye og gamle ting,  naturmaterialer og naturfarger.

torsdag 1. mars 2012

Gangen vår

Et lite glimt fra gangen vår:


Vi valgte å ha brunbeisede trappetrinn og gelender, og resten av trappen hvitbeiset. Vi har valgt å ha alle gulvene i huset mørk brune. I første etasje har vi mørk brune fliser, mens i andre etasje har vi beiset furugulvet kastanjebrunt. I kjelleren har vi svarte skifer fliser.


Disse bildene fikk jeg rammet inn som julepresang til min mann for noen år siden. Alle bildene er tatt fra området her vi bor. Vi har tatt dem når vi var ute på sauesanking :-) 

Reise

I flere år hadde jeg drømt om å reise til Angkor Wat i Kambodsja. For tre år siden var jeg der :-) Et flott sted og masse spennende å se på. Vi reiste rundt i Kambodsja i tre uker og det kan absolutt anbefales. Jeg lar dette bildet representere reisen!


Dette er mitt bidrag til Øyeblikk.net sin fotokonkurranse.