onsdag 29. februar 2012

En forsømt blomsterpotte...


Denne store potta har stått i en krok i hagen på hytta i noen år nå. Det eneste oppe i den var en inntørket lavendel og som dere ser - masse mose. I løpet av vinteren hadde potta sprekt så nå er den kastet. Men jeg rakk da å ta et bildet av den først :-)

tirsdag 28. februar 2012

Drømmested

Man kan jo bare drømme seg bort...




Drømmer om et sted i Italia når jeg blir pensjonist. Det kan godt se ut som et av disse stedene :-)

Jeg driver alltid å saver bilder på mine surferunder for å bruke dem til inspirasjon. Men nå vet jeg  ikke lengre hvor jeg har funnet dem hen. Så kan dessverre ikke oppgi "kilde"...

Mann alene på tur...

For noen uker siden så var mannen min på jobbtur til India. Jeg sendte med han oversikt over flere markeder hvor han kunne kjøpe med seg fine ting hjem til meg :-) Han klarte forsåvidt å kjøpe noe fint....


Den lille Buddhaen er alt han kom hjem med! (Og den er virkelig liten - ca 5 cm høy)

mandag 27. februar 2012

Settekasse

Denne settekassa fikk jeg rundt 1980 - og som der kan se så har jeg den ennå :-) Tingene som er i den er fra store deler av livet mitt. En av tingene ble laget til meg når jeg bare var noen mnd gammel.


For eksempel så lagde jeg figurene ned til venstre på sløyden på barnekolen. Tror at de nyeste tingene er fra  slutten av 90 tallet. Etter det så har jeg ikke lagt til nye ting lengre. Men hylla henger fortsatt på kjøkkenet på hytta vår

søndag 26. februar 2012

En deilig helg!

Denne helgen har det jo bare vært å nyte i fulle drag utendørs! Vi har vært en tur på hytta - og her er det skikkelig vår / påskestemning. Deilig!




Soloppgang på søndag morgen:


Rundt kl 9 er det fortsatt litt for kaldt til at det frister å sette seg ut - men inne varmer sola alt

lørdag 25. februar 2012

"Te stasjon"

Her er min lille "te stasjon".

Synes at de gamle Løveglassene er fine til oppbevaring. De store gamle sølvskjeene bruker jeg til serveringsbestikk. De er allt for store til å spise med :-)

fredag 24. februar 2012

Denne karen henger på kjøkkenveggen...

Dette utstoppende hode av en gammel norsk sau har min mann hatt så lenge jeg har kjent han (og det begynner å bli noen år - faktisk snart 32!). Det var en sau som de hadde her på gården en gang på 70 tallet tror jeg...


Rundt halsen så har han fått en bjelle som er et minne fra OL på Lillehammer i 1994.

torsdag 23. februar 2012

Fuglemat

Man må jo være flink og passe på å gi fuglene mat, ikke sant? :-)


Denne henger utenfor vår kjøkkenvindu. Holderen kjøpte jeg hos Hødnebø for et par år siden

onsdag 22. februar 2012

Alternative souvenirer

Jeg pleier alltid plukke med meg steiner, skjell og lignende når jeg er på ferie. Til og med sand blir tatt med hjem igjen!



mandag 20. februar 2012

Detaljer fra kjøkkenbenken

Det er alltid en del ting man gjerne vil ha lett tilgjengelig - men som ikke alltid er like pene. Slik er det med flere ting som vi har på kjøkkenbenken. Som solbærsaft, oppvaskmaskinpulver, kaffe etc. Slik har jeg løst dette "problemet":


Solbærsaften er helt over i en glassflaske, mens oppvaskmaskinpulver, kaffe og pulverkaffe har fått hver sin boks.


Den store boksen inneholdt kjeks da den ble kjøpt engang. Kaffeboksen (bak til høyre) har jeg fått av dattera mi, og det er også hun som har gitt meg den minste boksen. Den er kjøpt i bruktbutikk i Nederland.

På disse bildene kan man også se litt av hvodan vi har løst utfordringen med mellomrommet mellom kjøkkenbenk og overskap. I og med at det er lafta vegger i kjøkkenet vårt så er ikke veggene rette. Det vil si at de er ikke like tykke hele veien. Dette er fordi dette ikke er maskinlafta - men hver stokk er så stor som den engang var... De har ulik tykkelse og høyde. Vi valgte derfor å bruke en 2 cm tykk eikeplate til å dekke dette mellomrommet, og så har vi tilsvarende 3 cm tykk eikeplate til kjøkkenbenk. Selve kjøkkeninnredningen er lagd i svartor.



søndag 19. februar 2012

Søndag morgen

I helgene starter jeg som regel dagen med en kopp kaffe. Det gjør vel de fleste av oss? Og nå er det så deilig å sitte i sofaen og få sola i ansiktet igjen! Vi bor nemlig slik at vi "mister" sola i 8 uker på vinteren - og da setter man virkelig pris på den når det kommer tilbake igjen :-)

lørdag 18. februar 2012

Tesiler

Som jeg har nevnt flere ganger før, så er jeg imponert over hvor pene de lagde en del "hverdags redskaper" tidligere. Som f.eks. disse sølv tesilene som jeg er så heldig å eie :-)


Rettelse: Jeg har trodd at alle disse var tesiler pga hullmønsteret i skjeene. Men ved å legge ut bildet på bloggen så har man sjangs til å lære litt! Tusen takk til Keiserens nye trær som fortalte at de to til venstre ikke er tesiler - men sukkerskjeer!

fredag 17. februar 2012

Gamle håndsmidde spiker

Jeg liker å bruke disse gamle håndsmidde spikerene som opphengskroker.



Jeg har heldigvis ganske mange. Før vi bygde huset vårt så måtte vi rive ned et gammelt hus, og der var det brukt mange spiker...

torsdag 16. februar 2012

Flere lysestaker

Jeg er veldig glad i disse lysestakene som henger på veggen på kjøkkenet vårt

mandag 13. februar 2012

Søndagens skitur

Jeg er jammen heldig som bare har 7, 8 km å kjøre for å komme til disse skiløpene! Bare så synd at jeg ikke er noe glad i vinter og snø...




Men med det utrolig flotte været vi hadde i går så kom jeg meg faktisk ut på en skitur (og jeg må vel egenlig innrømme at det var deilig :-) )

søndag 12. februar 2012

Gratulerer med morsdagen!

Gratulerer med dagen Mamma! Her er en "blomsterbukett" fra meg.


For noen år siden så studerte dattera mi et år i Nederland. Mamma og jeg besøkte henne der noen dager, og da reiste vi bl.a. en tur til Keukenhof (en utrolig flott blomsterpark ikke så langt fra Amsterdam). Her er noen bilder fra den turen:




Vi gikk og gikk gjennom labyrinter også...


Dette bildet er fra hagen til hotellet vårt i Amsterdam

torsdag 9. februar 2012

Jeg må bare ha et bygg som dette!

Vi har planer om å bygge et lite badstue hus i hagen. Nå har jeg funnet det perfekte utseende for dette. Må ha - bare må ha! :-)


Jeg fant dette bildet på siden til Bohemian Sense og har så siden forøkt å finne ut hvor bildet stammer fra - men har ikke helt klart å finne "kilden". Men jeg må bare vise det - for jeg liker det så godt!


Som der ser så vil det matche huset vårt veldig godt. Vi har faktiskt ikke behandet veggene på den lafta delen av huset vårt i det hele tatt. Det er bare blitt naturlig grått

tirsdag 7. februar 2012

"Utfordringer" med lafta bygninger

Når vi skulle bygge opp stua og kjøkkenet vårt så hadde vi noen ekstra utfordinger. Disse to rommene er i den delen av huset vårt som er lafta. Samtidig så liker vi ikke synlige ledninger og slikt. Men heldigvis så finnes det nå mange smarte løsninger. Trådløse lysbrytere og temperaturmåler for varmen i gulvet.


 
 Og så gjelder det å være litt fantasifull :-) Stikk kontakter og ledninger frem til dem er felt inn i gulvlistene. For å få ledning frem til lysekrona så borret vi hull gjennom åsen (stokken i taket).



Og for å få lagt opp kobling til sentrastøsuger så måtte vi bruke gulvet i steden.

mandag 6. februar 2012

Trekasser

Jeg er veldig glad i å bruke diverse gamle trekasser til å lagre ting i.


Ikke alt man lagrer er like viktig - men det er da kjekt å ha et lite lager med kongler og mose :-)

søndag 5. februar 2012

Finne frem glemte ting fra skuffer og skap...

Som sikkert de fleste andre interiør interesserte så følger jeg med på Herlige hjem på TV. Denne uken var det en reportasje fra en flott gård. Blant annet ble det vist frem et gammelt "børste sett" som hadde tilhørt bestemoren til dagens eier. Da kom jeg på at et slikt sett har jo jeg også! Men mitt sett lå i en skuff i en gammel kommode. På tide å finne det frem, pusse med sølvpuss, finne et passende sted til det og så selvsagt - vise det frem på bloggen :-)





onsdag 1. februar 2012

En flott (men kald) vinterdag

Utsikt fra TV-stua vår i går ettermiddag:


Vi har hatt en overraskende mild vinter så lang, men nå de siste par dagene har temperaturen nådd -20 grader. Da er det godt å kunne sitte inne og se ut på vinteren :-) Her hos oss så har vi 8 uker uten sol - men nå har sola kommet tilbake. Foreløpig så har vi den bare noen få minutter midt på dagen. Derfor så må jeg ofte nøye meg med å se på sola på den andre siden av dalen...