søndag 30. oktober 2011

På hyttetur

Sist uke var jeg på klubb igjen. Venninnene mine er utrolig flinke til å lage flotte og gode kaker - så jeg må bare vise frem kaken denne mnd også!




Så har jeg vært noen dager på hytta. Fikk malt litt mer på vinduskarmer, men er dessverre ennå ikke helt ferdig. Jeg begynte i juli - men for å kunne male så må jeg være på hytta - og det har ikke blitt tid til det i sommer og høst.


Og som dere ser så har jeg mere malearbeid her når jeg blir ferdig med vinduskarmene. Veggene er fortsatt okergule, kjøkkenet er fortsatt rødt og gangen er grønn. Det verste er kanskje at jeg fortsatt liker disse fargene - men ville kanskje innført dem på en litt annen måte i dag. Med duker, puter, gardiner, bilder, teppper etc...


onsdag 26. oktober 2011

Noen av mine interiørbøker...

Jeg har "dessverre" en del samlinger... Bøker har alltid vært en viktig ting for meg - så da blir det jo ofte kjøp i bokklubben og bokhandlere. Jeg må til og med innom bokhandlere i land der jeg ikke forstår språket, og det blir nesten alltid kjøpt inn store fine bøker som minne fra reiser.

Jeg begynner å få en liten samling med interiørbøker også. Og nå den siste tiden har det jo kommet flere fine nye bøker!



Og her er noen av julebøkene mine:

mandag 24. oktober 2011

Et lite skrin?

Jeg vet ikke riktig hva dette "skrinet" har vært brukt til. Jeg fant det i en garasje, og syntes at det fortjente å komme inn i varmen :-)


søndag 23. oktober 2011

En oktobermorgen på fjellet

Tidligere hadde vi sauer her på gården. Da ble det mange turer opp på fjellet på høsten for å leite etter sauene. Savner egentlig ikke den delen så mye :-) men det ble da noen fine naturopplevelser ut av det...

lørdag 22. oktober 2011

En litt for "fin" stol...

Vi har et par stoler som egentlig er alt for "finslige". Har vurdert å male dem, trekke dem om, eller muligens begge deler. Men enn så lenge så hjelper det heldigvis litt med å legge et par puter i stolen. Da synes jeg at den passer mye bedre inn :-)

Fremtiden kommer!

Her vi bor så er det mange tegn som gjør at du skjønner at du bor langt ute på landet... F.eks. så har vi nesten en km med veg før vi kommer frem til en veg som noen andre brøyter om vinteren, nabone har kuer som får lov til å beite litt på "plenen" vår et par ganger i løpet av sommeren, og det at den plenen er på ca 45 mål er vel også et lite hint.


De fleste av disse tingene er forsåvidt positivt (bortsett fra all brøytinga om vinteren) - men så er det en ting til. Ingen vil bygge ut bredbånd og slike ting i så "grisgrendte strøk"... Så her har det ikke vært mulighet for annet enn Ice abonnemnet frem til nå. Det fungerer nesten greit nok - men det å se på filmer på Youtube og slike ting fungerer ikke.

Men nå kommer jeg til poenget: Vi får snart fiber her!


Da er det virkelig kjekt å ha egen gravemaskin! Vi har måttet grave tvers over jordet for å kunne legge kabelen ned i bakken. Tror at vi har gravd ned ca 500 meter med kabel. Så nå håper jeg at de snart kommer og skyter fiberkabelen, og jeg kan begynne å virkelig surfe :-)

onsdag 19. oktober 2011

Kurs i Oslo

Jeg har vært på kurs i Oslo denne uka. Deilig å bo på hotell da - slik at jeg slipper å reise hjemmefra kl halv sju om morgenen for så å komme hjem kl ni om kvelden.. Her er noen bilder fra hotellet "mitt"


Hotellet skryter av Oslo's beste utsikt fra baren i 21 etasje - så i kveld måtte jeg ta en tur opp for å se..




onsdag 12. oktober 2011

TV stue

De aller fleste av oss har vel noen slik "ikke så veldig pene - men veldig gode å sitte i" stoler foran TV'en? Jeg bestemmer det meste av interiøret i huset - men de få gangene mannen har noen meninger så forsøker jeg å ta litt hensyn :-) Og han liker absolutt denne typen stoler...



Som dere kan se så er det en salig miks av møbler i TV stua (som i resten av huset). Skuveseng og kommode fra 1800 tallet, og nye stoler og bord. Bordet er lagd av møbelsnekkeren "vår". Vi leverte steinplata og sa at han kunne finne ut hvordan understellet skulle se ut. Understellet er laget av de samme materialene som bokhylla i det samme rommet.


Bokhylla, bordet og stuebordet vårt er lagd av eikeplanker fra et tre som vi måtte hugge ned for 10 - 15 år siden. Vi fikk da sagd det opp til tykke planker, og lagret dem i påvente av at vi fant ut hva vi skulle bruke dem til.

mandag 10. oktober 2011

Dragekrakk

I går fikk jeg endelig gjort ferdig denne dragekrakken. I sommer malte jeg den og kjøpte saueskinnet som jeg har trekt den med. Men så var det jobben med å skære til skinnet og stifte det fast da... Men i går fikk jeg som sagt endelig gjort det :-)



Nå står den her i gangen, og er kjekk å sette seg på når man tar på sko (eller det som oftest skjer - et sted man legger fra seg klær, veske osv)


Krakken har stått på stabburet og på låven i veldig mange år. Glemte av alle ting å ta bildet av den før jeg malte... Men den var beiset brun - og beisen var delvis slitt av. Det var ikke noe trekk på krakken - bare stoppen som "tøyt" ut. Mannen i huset sa egentlig klart ifra at han ville ikke ha denne stygge saken inn i huset. Men man kan da ikke alltid høre på en mann? Og han synes egentlig at den har blitt fin nå :-)

søndag 9. oktober 2011

Jeg måtte bare herme...

En av bloggene jeg følger med på - og som jeg virkelig beundrer - er Livs Lyst. I går fikk jeg se at hun hadde laget mosekuler. Synes de var så flotte at jeg bare måtte herme!

Her er mitt første forsøk:




torsdag 6. oktober 2011

Litt sølvpuss..

Det er overrakende hva man kan overse noen ganger... Denne bollen står i en hylle på kontoret - så jeg går forbi den nesten hver eneste dag - opptil flere ganger egentlig. Men jeg har tydeligvis klart å unngå å se hvor stygg den var blitt. (Utrolig hva man ikke ser når man ikke vil - ikke sant?)




Men litt sølvpuss og 10 minutters arbeid hjalp ivertfall :-)

onsdag 5. oktober 2011

KK Jul

Det er bare å innrømme... Jeg er VELDIG glad i julen. Fra denne tiden av året så begynner jeg å glede meg. Og en viktig del av "forberedelsene" før jul er å kose seg med juleblader! Og i dag har jeg kjøpt årets første... Det er som vanlig KK Jul.


Som dere ser så har jeg noen årganger. Alle år fra og med 1995 :-)

tirsdag 4. oktober 2011

Et lite bad

I andre etasje har vi et lite bad. Vi hadde noen ekstra utfordringer når vi planla dette - fordi  vi måtte finne ut hvordan vi skulle få plass til en dør inn til et lite teknisk rom her. I og med at det er skråtak i hele rommet så var det ikke så enkelt. Men vi løste problemet ved at en skapdør fra Ikea gjør nytten som dør inn til det tekniske rommet (som inneholder ventilasjonsanlegget)


Vi måtte finne en vask som ikke bygde så langt ut (for å kunne åpne "skapdøren"). Dette fant vi også på Ikea. Så bortsett fra toalettet så er alt i dette rommet kjøpt på Ikea.


Lyset styres av bevegelsessensor - så hvis jeg blir for oppslukt av blader så må jeg veive litt med den høyre armen når det blir mørkt :-)

mandag 3. oktober 2011

Hele kontoret :-)

Må bare vise frem hele kontoret vårt... Mannen i huset har faktisk ryddet pulten sin - så nå kan jeg ta med begge pultene på bildet!

søndag 2. oktober 2011

Minner fra reiser i Oman

Mange av våre "pyntegjenstander" er kjøpt inn på reise i Oman. Jeg synes at dette er et utrolig flott land - og jeg håper og tror at jeg skal reise dit igjen...

Noe som jeg synes er litt morsomt er at mange ting som vi betraker som typisk norsk, kan man kjenne igjen i bl.a. arabiske gjenstander. Som f.eks. disse gamle smykkene fra Oman - de minner da litt om våre søljer?




Dette teppet kjøpte vi på vår første tur til Muscat - hovedstaden i Oman.


Vi har også kjøpte mange pyntegjenstander i sølv.



Det er sikkert mange som ikke helt vet hvor Oman er - så jeg tar med et kart... Her har jeg lagt inn bilder fra noen av stedene som vi har besøkt :-) Grunnen til at vi har reist så mye i Oman er jo at vi bodde i nabolandet Forente Arabiske Emirater i noen år. Vi bodde i en blokkleilighet i Abu Dhabi, og det er først når man bor slik at man oppdager hvor mye tid hus og hage (for ikke å snakke om et småbruk) tar! Så når vi bodde der hadde vi mye fritid til å spille golf, tennis, dra på stranda og reise rundt i både emiratene og Oman.

lørdag 1. oktober 2011

Hybelboere på stabburet

I dag så oppdaget vi at noen har flyttet inn på stabburet vårt!




Leierboerene bråker ikke - men de legger fra seg litt mye "skit"!

 Tror at jeg må finne på navn til disse "søte" flaggermusene...