fredag 30. september 2011

Ennå mer morgenstemning...

Jeg skjønner godt hvis dette begynner å bli kjedelig nå - men jeg må bare ta med et par bilder til...

Jeg har alltid vært fasinert av flotte farger på himmelen. Elsker å sitte å se på en flott solnedgang osv. Så jeg kan ikke love at dette blir det siste bildene av himmelen - men skal prøve å vente en stund med det neste :-)


Bildet over er som vanlig fra huset vårt, mens det under har jeg tatt mens jeg kjørte på vei til jobb... Er litt usikker på om det er en lov mot å ta bilder mens man kjører - men jeg tok sjangsen :-)


torsdag 29. september 2011

Inngangspartiet vårt en nydelig høstdag

Slik ser inngangspartiet vårt ut nå om dagen.  I dag er det en nydelig "indian summer" dag i slutten av september :-)



Som dere ser så mangler vi fortsatt rekkverk rundt verandaen og svalgangen... Det kommer nok en vakker dag :-)



tirsdag 27. september 2011

Litt fakta om huset vårt

Når vi skulle bygge huset vårt så forsøkte vi å se litt fremover :-)



Våre to barn var voksne og så godt som flyttet hjemmefra, så egentlig trengte vi bare et hus for oss to. Men vi bor jo på et småbruk som har vært i min manns familie siden ca 1810 - så vi håper jo at våre barn kan tenke seg å overta en gang... Derfor ville vi bygge et hus som var passe for oss, også når vi blir gamle og ikke orker å gå trapper, men som også kan fungere for en familie. Derfor har vi godt med plass for oss to nå!

Grunnflaten på huset er ca 110 kvm. Så har vi full kjeller og "halv" andre etasje. Dvs at vi har ikke andre etasje i den lafta delen av huset.


I første etasje har vi stue, kjøkken, vaskerom, bad (som ikke er ferdig), et soverom og en liten gang.

I andre etasje er det to rom på ca 20 kvm hver, pluss et lite bad. Disse rommene bruker vi som loftstue og kontor. Vi har også et lite teknisk rom i andre etasje for ventilasjonsanlegget.

Så i kjelleren så har vi to gjesterom, teknisk rom, og så de som ikke er ferdige ennå... Det skal bli matkjeller/kjølerom, to boder, et bad og en kjellerstue.

søndag 25. september 2011

Hjemmekontor

Jeg tenkte at jeg skulle vise noen bilder fra hjemmekontoret vårt :-) Deilig å ha et skikkelig kontor i huset - men et stort skrivebord til oss hver... Jeg viser bare frem bilde av mitt skrivebord - og det er en god grunn til det! Vi har to store gamle furuskrivebord. Det ene stod i en garasje på gården, og det andre byttet jeg til meg fra broren min.


Som dere ser så har vi fått plass til en gjesteseng her også. Den er 120 cm bred - så akkurat bred nok til to veldig gode venner :-)


Kontoret må selvsagt ha mye hylleplass også. Min del av hylla (nærmest på bildet) er stort sett fyllt opp med interiørblader er jeg redd for.. Har forsøkt å si til meg selv at jeg ikke skal ha flere blader enn dem jeg får plass til her. Når det er fullt så må jeg kaste noen gamle for å fylle på med nye. Men jeg merker fort at jeg ikke har så veldig kustus på meg selv er jeg redd... Har snikplassert noen blader i gamle trekasser på andre soverom etc.


I tillegg så har denne teaksenga plass på kontoret. Her ser dere også at den ene veggen er beiset brun. Her har jeg brukt samme beis som vi har på gulvet i andre etasje.


Til slutt så står denne pidestallen i kroken bak døra. I den så har jeg sengetøy og noen duker.

lørdag 24. september 2011

Bærplukkere

Jeg mener slettes ikke at alt var mye bedre før - men mange ting ble lagd penere da...

Jeg ville aldri finne på å ta bilde av min "moderne" bærplukker i lys grønn plast :-)



Jeg har ikke testet å plukke bær med dem - men jeg synes at de i vertfall gjør nytte som litt pynt ved siden av inngangsdøra til stua.

fredag 23. september 2011

En tidlig morgen i september

I dag tidlig så måtte jeg igjen skrape is av ruta på bilen :-(

Men disse første frostnettene byr ivertfall stort sett på fine dager etterpå..


Måtte ta en liten skrapepause og ta et bilde av himmelen :-)

torsdag 22. september 2011

Et av mine evighetsprosjekter...

Jeg liker å tro at jeg en gang i tida skal bli ferdig med dette "prosjektet"...


Man skulle jo tro at det var en overkommelig oppgave å brodere en adventskalender, ikke sant?


Men nå har jeg holdt på i minst 5 år, og er ennå ikke helt ferdig med den første av 3 nisser... 

onsdag 21. september 2011

Klubbkveld :-)

I går kveld var jeg en tur på klubb. Som alltid veldig hyggelig! Vi har klubb en gang i mnd og det har vi hatt i 27 år nå! Vi traff hverandre på svangersskapskurs, så vi har altså "barn" på samme alder.

Se så fin kake vi fikk i går kveld! (den var kjempegod også...)



For 5 år siden så flyttet jeg ca 12 mil unna "de andre" på klubben - men jeg prøver nå å få med meg de fleste møtene.  Flyttingen vår skjedde veldig gradvis... Først var vi her på gården hver helg i et par år. Så begynte jeg å jobbe her, og da bodde jeg jo stort sett her. Så begynte mannen min å jobbe her også, mens sønnen vår fortsatt bodde i vårt "gamle" hus.

Det ble derfor aldri et naturlig tidspunkt å selge vårt "gamle" hus. Vi eier det derfor fortsatt - men nå bruker vi det som hytte.  I tillegg så er det to hus her på gården. Sønnen vår bor nå i det gamle huset  - så ja - vi har 3 hus...

Men det er deilig å ha ei "hytte" å reise til - ikke sant? Og veldig kjekt for meg å kunne overnatte i mitt andre hjem når jeg er på klubb :-)

mandag 19. september 2011

Et lite trau

Plukket med meg litt mose i ulike farger på fjellturen i helgen. La litt av det rundt blomsterpotta som jeg hadde satt fra meg litt tilfeldig oppe i dette gamle trauet...

lørdag 17. september 2011

En tur til setra

I går kveld bestemte vi oss for å ta en liten tur opp til setra vår. Det er bare 3 km å gå fra huset vårt - men "problemet" er at det i løpet av de første 1500 meterene også er en stigning på ca 300 meter. Det begynner fint med en bred sti oppover furumoer - men så bærer det til fjells :-)

Når jeg kommer til dette vannet så er jeg nesten fremme!


Naturen "pynter" seg i så mange flotte farger nå på høsten. Så en slik liten fjelltur kan ta lang tid for en som stadig må stoppe for å ta bilder...


Nabo setra ble brukt av Milorg under krigen:


Og så er jeg fremme! Setra vår ble bygd i 1970, er på ca 20 kvm og er uten strøm (men med et lite solcellepanel nå), vann etc... En meget enkel liten hytte som du må ta beina fatt for å komme frem til. I går brukte jeg 1 time og 25 minutter.


Man tar ikke med seg unødig bagasje når man må bære det på ryggen - men det nyinkjøpte Vakre Hjem & Interiør fikk selvsagt være med :-)


Jeg tok mange flotte bilder på veien ned igjen i dag. Her er noen (skjønner godt at dette ble for mange bilder - men klarte ikke å la være å ta dem med...)






Dette er Skriua!


Og her er huset vårt. Det er jo så bratt at det er mulig å ta "flyfoto".

Det å gå på tur med min mann kan by på utfordringer. Han har stadig lyst til å gå nye steder. Så veien ned i dag ble ned noe som heter Jammerdalen. Bare fordi han aldri hadde gått den veien før. Og jeg kan bekrefte her og nå at jeg har ikke tenkt å ta den veien ned en gang til!




Men jeg kom meg vel hjem igjen - og nå skal jeg snart kose meg med østers og kamskjell! Gleder meg :-)

tirsdag 13. september 2011

Ny seng

Når vi var ferdige med gjesterommene våre så kjøpte vi nye senger der. Til slutt så var det bare vår egen seng som var "gammel". Det var på tide med en ny seng! Men det er jammen ikke så enkelt å bestemme seg for hvilken madrass som kjennes best ut... Prøve den ene, gå til andre enden og prøve den andre - og så er det å huske hvordan den ene føles, og den andre, og den tredje... Men vi fikk da bestemt oss :-)

Utseende er vel ikke så spennende - men den er veldig god å ligge i!


Vi kjøpte nytt sengetøy i lin fra Home & Cottage også. Jeg er dessverre ikke noen "super husmor" så det å reie opp med fint sengeteppe hver dag er ikke noe for meg... Så jeg pynter litt opp med et par små persiske tepper på gulvet isteden.


Denne ene veggen er det stedet i huset der vi virkelig har slått til med farge! Ellers så er stort sett alle vegger beiset med hvit panellakk, men her ønsket vi oss en fargeklatt. Og vi var heldigvis enige om at her måtte det være rødt :-)

tirsdag 6. september 2011

Morgenstemning


Dette motivet dukker stadig opp hos meg :-) Det er jo veldig enkelt å bare gå ut av døra og ta et bilde av og til...

mandag 5. september 2011

Høstfølelse

Nå begynner virkelig høsten å komme sigende... Men med den så kommer forhåpentligvis også mange flotte turer i skog og mark. Den siste uken så har jeg faktisk vært på 3, 4 soppturer :-)


Jeg trenger bare å gå 2 - 3 minutter fra huset for å plukke tyttebær, så da kan jeg ta en bitteliten tur for å plukke litt til kveldens middag...


På vei opp til setra vår så har jeg denne flotte lia. Har tenkt at jeg skal bruke disse fargene som utgangspunkt for et "fest bord" en dag.

fredag 2. september 2011

Ny leselampe i stua

Jeg har endelig fått kjøpt meg ny leselampe i stua. Har i noen år hatt en midlertidig (veldig) billig lampe fra Ikea - men nå er det slutt...



Jeg likte godt stilen på denne lampa. Siden vi har lafta vegger på stua og kjøkkenet, så trenger vi noe som bryter opp "hytte på fjellet" følelsen. Det trengs litt tøffe elementer.

I bakgrunnen ser dere senga til Ole Brumm - men han foretrekker ofte disse putene isteden. Skjønner han godt - de persiske putene er da mye penere enn Ikea senga :-)



Lampa ble kjøpt hos Rogn på Stathelle. Dette er en flott butikk med bra utvalg og man får alltid god service!