tirsdag 26. juli 2011

Lucca - Toscana

Vi er nå på ferie i Toscana, og har blant annet tilbragt 3 dager i Lucca. En utrolig flott by!



Dette er vinduet og utsikten fra rommet vårt:



lørdag 16. juli 2011

Mange vinduer i stua...

En gang på 90-tallet var det en viss person som fikk den "gode" ideen om å male vindu- og dørkarmer med grønn maling... Husker vagt at "noen" også den gangen var litt bekymret for hvor stor jobben ville bli dersom man skulle få disse vinduskarmene og dørkarmene tilbake til sin opprinnelige hvite farge - men denne "noen" lot seg ikke stoppe...

I denne stua er det 10 vinduer og 3 dører... Slik så det ut før jeg begynte å male i dag:



Jeg er redd for at det blir ganske lenge til jeg kan vise frem denne stua i ferdig malt tilstand... Jeg er heldigvis ferdig med første strøk med grunning på alle vinduer og dører, men det tok sin tid :-)

onsdag 13. juli 2011

Torvtak

Så langt er vi veldig fornøyde med torvtaket vårt. Som det meste annet på vårt hus - så er det også "hjemmelaget". Mannen i huset ville ikke bruke mange ti-talls tusen kroner på "jord og grass" - det har vi masse av rett utenfor stuedøra :-)

Slik ser det ut i dag:



Det ligger mange timers tungt arbeid bak denne jobben... Men slik ble det utført:

Først pløyde han et stykke av jordet i et område som er veldig fuktig - så her er det nesten en myr. (På bildet så kan dere se en mørk stripe til venstre i enden av jordet). Bildet er tatt oppe fra taket :-)


Så var det første del av den tunge jobben... Torva ble hentet med traktor fra jordet og opp mot huset. Der brukte de så øks for å dele opp torvblokkene i mer "håndterbare" deler. Så var det å legge disse torvbitene opp i skuffa til traktoren igjen.


Og så var det opp på taket og fordele torva utover taket...

søndag 10. juli 2011

En gammel butikkvekt

Husker dere dette bildet?


Jeg viste jo bare ett lite detaljbildet av denne flotte vekta fordi jeg hadde ikke funnet ut hvor jeg skulle plassere den ennå. Den er faktisk ganske så stor - så den havnet oppe på toppen av kjøkkeninnredninga. Jeg har jo ikke tenkt å bruke den, bare ha den til pynt, så da fungerer det greit å ha den der.


Hvis dere legger merke til det lille grønne merke oppe til høyre på vekta - så står det at den er godkjent av justervesenet i 1992!



På den andre siden av kjøkkeninnredninga har også en stor "pynte" gjenstand fått plassen sin.


Hadde jeg hatt et "vanlig" hus så ville jeg jo selvsagt ha bygd kjøkkeninnredningen helt opp til taket - men det er ikke mulig på vårt kjøkken... Her er det 2 m til taket ute ved ytterveggen - og 3,5 m til taket i midten av rommet.

onsdag 6. juli 2011

Sommerparadis - utfordring hos NIB

Det meste av sommeren koser jo jeg meg hjemme, og selvsagt er det at vi koser oss i hverdagen egentlig viktigst, men....


Noe av det vi forbinder mest med sommeren er jo når vi har ferie og reiser bort? Jeg elsker jo å reise så det skjer definitvt ikke bare om sommeren, men som regel så får vi nå tatt oss en tur i løpet av juni eller juli også. Jeg har ikke bestemt meg for det ultimate sommerparadis - jeg har funnet mange, men jeg tror fortsatt at det finnes mange fler - og jeg har lyst til å "samle" på så mange jeg kan :-)

Her er noen av de sommerparadisene jeg har samlet så langt.

Korsika - her kjørte vi rundt i 14 dager for 3 år siden. Reiste rundt hele øya, og det kan absolutt anbefales!



Sicilia - her reiste vi rundt i 14 dager for 2 år siden. Dette er også en utrolig flott øy, med mange spennende byer og steder.




Oman - mitt favorittreisemål :-)


Borneo - hele familien på backpacking for 11 år siden! Vi reiste rundt i 4 uker og hadde en utrolig opplevelse
  


 Årets sommerferie er å kjøre rundt i Toscana i 14 dager. Håper at jeg finner noen nye sommerparadis steder da!

lørdag 2. juli 2011

Liljer

Mester Grønn butikken hadde tilbud på disse liljene denne uken. En bukett for 40 kroner :-) Når jeg kom hjem med dem så var de ikke så veldig imponerende - men se nå!