tirsdag 28. juni 2011

Mine interesser

Disse bøkene representerer mine store interesser… Hus, interiør, reiser og god mat J


Spesielt aktuelle nå er bøkene om Toscana. I midten av juli skal vi reise rundt i Toscana i 14 dager. For en gangs skyld så har jeg booket alle hotellovernattinger på forhånd. Normalt så pleier vi bare å ha bestillt hotell for den første natten på forhånd – så dette er definitivt en ny vri.

mandag 27. juni 2011

Bare en liten smakebit...

Jeg har vært en tur på låven i helga. Skulle egentlig bare rydde litt, men da ender jeg ofte med å drasse nye ting inn i huset isteden... Denne saken har jeg lenge tenkt at jeg skulle hente, men jeg har egentlig ikke noen skikkelig plass til den. Så jeg har ikke fått tatt et skikkelig bilde i fine omgivelser - men jeg bare må vise en liten detalj :-) De kunne virkelig lage fine bruksgjenstander før i tida...

søndag 26. juni 2011

Sommerfjøs

Vi har et lite sommerfjøs som dessverre er i ganske dårlig stand. Bygningen har ikke vært i bruk de siste 40 årene tror jeg. Men den ser ganske idyllisk ut der det ligger nede i havna.  Vi bør absolutt vedlikeholdet denne bygningen, men det har vi dessverre ikke hatt tid til ennå.


Slik ser det ut foran sommerfjøset:


lørdag 25. juni 2011

Samlinger

Jeg må nok innrømme at jeg liker å samle på ting... Bøker, blader, tepper, glass, skjell, steiner og når jeg tenker etter - så er det nok mange flere ting også. (Litt flere enn jeg liker å innrømme)

Tenkte jeg skulle vise noen bilder av et par av mine samlinger: Sølv og Buddha figurer. Begge disse samlingene har startet litt tilfeldig på reiser. Og nesten alle "delene" til samlingene er kjøpt på reiser.


fredag 24. juni 2011

Sankthansaften


Jeg kjørte en liten tur i går ettermiddag og tok da disse bildene:




Det var litt kvist og kvast igjen etter de store haugene mine, og dette var jo en passende dag å brenne bålet. Og det er om å gjøre å få mest mulig røyk, for da holder knotten seg litt unna...

tirsdag 21. juni 2011

En lørdagskveld i juni

Dattera mi og jeg var på "hyttetur" i det gamle huset vårt i helga.  


Vi koste oss med masse god mat og drikke! Her er forretten vi lagde:


Oppskriften var enkel (Trond Moi sin oppskrift):

20 kamskjell - ta på litt salt og pepper
freses i nøttebrunt smør i 20 sekunder på hver side
fordel 4 ss finstrimlet sushiingefær, saften av 1 lime, blader av 1/2 plante basilikum, og 2 ss ekstra fin olivelolje over de stekte skjellene
 
Vi hadde laget deilig salat til lunsj og hadde noe salat til overs - så vi la litt salat på tallerkenen først.
 
Og som dere ser så hadde vi slettes ikke 20 ferske kamskjell - vi hadde bare 2! Men vi fikk da ett hver ivertfall :-)
 
Til hovedrett hadde vi kongekrabbe, risotto og asparges - en skikkelig jente kveld!
 
Det var nydelig ver så vi satt ute til solen gikk ned.
 

fredag 17. juni 2011

Håper at jeg kommer hit en gang...

Jeg tror at jeg fant mitt drømmehotell i dag! Det ser ivertfall utrolig flott ut :-) Og det ligger i et av mine favoritt områder, nemlig i ørkenen i Abu Dhabi. For en del år siden bodde vi i Abu Dhabi og var da ofte på tur rundt i Emiratene og nabolandet Oman. Så jeg har vært i dette området før - men da fantes ikke dette hotellet.


Her er et bildet fra et av rommene:


Mange tror nok at en ørken er kjedelig, uten liv eller noen ting - men det stemmer ikke! Det er utrolig flott å sitte oppe på en sanddyne og bare se utover... Men det må jo være enda mye flottere å kunne sitte i dette bassenget og se utover - eller hva?

torsdag 16. juni 2011

Sommerblomster

Man må jo bare bli i godt humør av en slik liten bukett? Det er ikke så mye som skal til :-)


onsdag 15. juni 2011

Melkespann

Er ikke dette melkespannet fint? Må jo ha vært praktisk med tappekran på melkespannet.


Og her har jeg lekt meg litt i Photoshop:

tirsdag 14. juni 2011

Stabbur

På småbruket vårt så har vi to bur eller stabbur. Vi har to plasser med to hus - og et lite stabbur ved hvert hus. Begge er merket med 1850.

Noe av det første vi gjorde når vi overtok gården var å male stabbura. De er begge to veldig små stabbur, men det gikk med 110 liter maling på det ene - og 120 liter på det andre!

Da kan man virkelig se forskjell på før og etter bilder :-)



Litt info fra Wikipedia: "Stabburet var til oppbevaring av matvarer. Ordet stabbur skal vissnok komme av stav-bur. I noen deler av landet brukes betegnelsen stolpehus, stolpebod eller bare bur.

Stabburet var på de fleste gårder svært enkel, og inneholdt et enkelt rom, men på større gårder var bygningen gjerne svært forseggjort og gjerne forsynt med et loft og med utsmykning. Stabbursdøra var en av de få dørene i gårdstunet som var låst. "

Den nøkkelen som sees på bildet over kalles for en bjønnelås - eller bjørnelås.


Dette stabburet har også flyttet seg litt. Her er et bilde fra "flyturen".


mandag 13. juni 2011

Hva skal man si...

Jeg har i noen dager kjørt forbi en "Til salgs" plakat når jeg kjører til og fra jobb. Kom til å tenke på det i dag, og måtte inn på Finn.no for å se om jeg fant huset. Det gjorde jeg... Og hva kan man så si??


Huset ser veldig hyggelig ut det (ivertfall ute) - og det er jo godt å se at ikke alle følger "siste mote" hele tiden :-)


  



tirsdag 7. juni 2011

Uterom - utfordring fra NIB

Denne gangen så viser jeg litt fra vår andre hage. Vi har nemlig to hus, og når jeg skulle lage ett innlegg om uterom, så passer hagen her mye bedre..

For noen år siden så fjernet vi mye av plenen i denne hagen og la belegningsstein isteden.


Vi bygde da også noen små murer og bed slik at det ble litt romfølelse. Er veldig fornøyd med hvordan det ble, og hagen ble mye mer brukt etter denne forandringen. Tilogmed en peis ble bygd!

Det er mannen min som har gjort hele jobben selv! Han la ca 150 kvm med stein, bygde murer og peis. Det var også han som bestemte at vi måtte ha en slik sirkel som dere ser på bildet over (vi har faktisk to slik sirkler). Det skapte jo en del ekstra arbeid med kutting av steinen - så godt at det var han som bestemte det :-)


Noe av hovedpoenget var også at på denne siden av huset er det morgensol, mens på verandaen kommer sola på ettermiddagen. Nå kan vi ha møbler stående også på denne siden av huset. Det er jo veldig tungvint å ha hagemøbler rett på plenen (det er nemlig stort sett jeg som slår plenen - så jeg kan ikke overse det problemet)


Et nyere bildet av hagen - buskene har vokst fort!


lørdag 4. juni 2011

"Blomstereng"

Grunnen til at jeg sier "blomstereng" er jo at det strengt tatt bare er smørblomster på jordet, men det er da fint, ikke sant?


Har pyntet litt på bordet ved inngangen også. Gamle melkespann er kjekke vaser :-)


Sommerblomstene i pottene ble hvite i år. Rosene var så fine at jeg ikke klarte å stå imot. Så får vi se hvor lenge de er fine her hos meg...


fredag 3. juni 2011

Klar til at gjestene kommer :-)

Har hatt veldig hyggelig besøk av gode venninner et par dager. Da må man selvsagt jobbe litt på forhånd :-)



Jeg skulle jo tatt bildet av maten også - men det glemte jeg. Spesiellt suppa hadde gjort seg på bildet. De fikk nemlig servert neslesuppe. Jeg hadde plukket brennesle oppe fra taket vårt!